top of page

totuus-kuosi

ja muotinäytös

mistä kaikki lähti?

"Kävelin kadulla ja pohdin, miten vaatesuunnittelussa voisi mennä pintaa syvemmälle. Katsoin vastaan kulkevia ihmisiä. Mietin, mitäköhän heidän mielen päällä oli, minkälaista elämää he elivät ja minkälaisten kokemuksien kautta heistä oli tullut juuri se versio jonka näin. Halusin mennä heidän luokseen ja kysyä mikä sinun tarinasi on, mikä sinun totuutesi on? 

 

Tajusin, ettemme näe koko totuutta. Näemme vain oman mielemme värittämän todellisuuden. Se mitä näin kadulla kulkevissa ihmisissä oli vain pelkkä ulkokuori, pelkkä ensivaikutelma. Halusin kuulla ja nähdä pintaa syvemmälle. 

 

Suunnittelemani Totuus-kuosi on myöskin vain yksi osa koko totuutta."

- Sonja Eid, AIM Visualin Luova johtaja

Pintaasyvemmalta_Vimma+SonjaEid-43.jpg
Pintaasyvemmalta_Vimma+SonjaEid-165.jpg
Pintaasyvemmalta_Vimma+SonjaEid-6.jpg
Pintaasyvemmalta_Vimma+SonjaEid-52.jpg

erilainen muotinäytös

Ehdotin, että mitä jos loisimme muotinäytöksen, jossa kerrankin ulkonäön sijasta keskityttäisiin siihen, mitä on pintaa syvemmällä.

Mitä jos pysähtyisimme ja antaisimme jokaiselle mahdollisuuden kertoa oma tarinansa, oma totuutensa. Emme keskeyttäisi, emmekä tuomitsisi. Kuuntelisimme. 

Uskaltautuisimme myös itse näyttämään sen, mikä jää liian usein piiloon ulkokuoren, kiireen, muiden rakentamien mielikuvien tai ulkoapäin tulevan paineen taakse. 

Antaisimme kerrankin tulla esiin sen, mikä on pinnan alla. 

Pintaasyvemmalta_Vimma+SonjaEid-181.jpg

Iso kiitos kaikille teille, jotka olitte paikalla ikuistamassa tämän merkityksellisen hetken. 

Erityiskiitos malleille, että tulitte ja uskalsitte tuoda pinnalle vaikeitakin asioita.

Kiitos Laura Närhi kauniista lauluistasi. Kiitos Palms&Berries tarjoiluista.

Kiitos VIMMAn tiimille, että teitte tästä kaikesta mahdollista.

Vaatekuosin ja muotinäytöksen luominen yhteistyössä Vimman kanssa.

Konsepti, brändäys, vaatekuosi ja seinä, mallien etsintä: Sonja Eid

Kuvat: Petra Veikkola

Videot (tulossa myöhemmin): Jouni Ranta

asiakaspalaute

"Yhteistyö sujui mutkattomasti suunnitelmasta toteutusvaiheeseen saakka. Paneutumisenne projektiin oli alusta saakka suunnitelmallista, aikataulullisesti täsmällistä ja kokonaisuutena luotettavaa. Lopputulos oli enemmän kuin odotimme.

 

Tapahtumasta jäi vahva muistijälki ja tarinat jäävät elämään printtikuvion muodossa vielä pitkäksi aikaa. Saimme yhdessä luotua hetken, mikä kosketti myös suurempaa yleisöä. Samalla loit ympärillesi turvallisen ilmapiirin, missä rohkeat esiintyjät avasivat omia henkilökohtaisia tarinoita ja olivat valmiita avaamaan kivuliaita kokemuksia suurelle yleisölle. Upea kokemus kaikkinensa!"

 

- Marjut Rahkola, VIMMA

bottom of page