top of page

Löydä suuntasi

Rakenna uusi arkesi

Onko sulla draivia, intoa ja paloa tehdä, mutta et tiedä mikä on se sun juttu? Mihin sun kannattaisi se kaikki energia suunnata? 

Vai tuntuuko, että kadotit sen palon, joka oli kun aloitit?

Mockup_workbook_suunta.jpg

digiworkbook

Täytettävä

Haluatko varmuutta mihin suuntaan olet menossa ja miksi? Vai kaipaatko jotakin uutta, joka sytyttää kipinäsi aamuisin?

 

Olet ehkä yrittäjä tai tunnistat itsestäsi yrittäjä mindsetin. Tämä workbook on sinulle, jos kaipaat tekemiseesi selkeyttä, merkitystä ja syvempää motivaatiota. Workbook toimii myös hyvin itsensäkehittämisestä kiinnostuneille, sillä se herättää sinut katsomaan elämäntapaasi uudesta näkökulmasta. 

 

Workbook on rakennettu ensimmäiseksi helpoksi askeleeksi uudelle polullesi. Voit ottaa sen tietynlaisena haasteena itsellesi. Haasteena, jonka aikana on ok kyseenalaistaa, miten yrittäjyyttä (tai elämää) pitäisi rakentaa ja herätellä ajatuksia siitä, mikä saa sinut todella syttymään. Kun määrittelet suuntasi, sinun on helpompi olla laivasi ohjaksissa. Et kulje autopilotilla päivästä toiseen sinne minne aallot heittelevät. Tämän Workbookin avulla pääset hahmottelemaan itsellesi, minne todella haluat laivaa ohjata. 

 

Workbook sisältää inspiroivia tehtäviä, joiden pohjalta luot Elämäsi kortit ja Visio-karttasi. Niiden avulla muistat suuntasi ja ylläpidät motivaatiosi.

 

Tästä workbookista on hyötyä vain, jos sinun halusi muuttua on suurempi kuin halusi pysyä siinä missä olet nyt.

Rakenna tavat,

älä tavoitteita

Build systems not goals

Oletko tähän asti keskittynyt aina vain uusien tavoitteiden saavuttamiseen (goals), sen sijaan että keskittyisit elämäntavan luomiseen (systems)?

 

Älä käsitä väärin, tavoitteet ovat tärkeitä. Ne saavat sinut innostumaan tulevaisuudesta, mutta unohtamaan tämän hetken liian helposti. Kun taas keskityt elämäntavan rakentamiseen, palaset alkavat loksahtelemaan paikalleen ja elämä soljumaan huomaamatta hyvältä tuntuvaan suuntaan. 

Notepad_s20.jpg

ensimmäinen askel

kohti uutta arkea ja elämää

Mockup_workbook_suunta_kirja.jpg

Workbook rakentuu kolmesta teemasta:

1. SELKEYTTÄMINEN

Kuka haluat olla? Jos lähdet kulkemaan uutta polkua vanhoilla asenteilla ja vanhalla mindsetilla, löydät pian itsesi uudelleen samasta alkupisteestä. Sinun on luovuttava vanhasta, jotta voit rakentaa uutta. Selkeyttää, mitä kohden olet ylipäätään menossa ja miksi. Tietää, mikä on oleellista ja tärkeintä, jotta voit tietää, mikä on turhaa. Tällöin toimintasi on fiksumpaa, harkitumpaa ja tehokkaampaa.

2. MERKITYKSEN LÖYTÄMINEN

Millainen yrittäjyys ja elämäntapa saa sinut syttymään? Et voi menestyä yrittäjänä, jos keskityt vain työn tekemiseen ilman, että ajattelet miten muu elämäsi rakentuu. Päivittäiset pienet valinnat, tavat, arkesi rakenteet. Onko arkesi sellaista, josta nautit ja joka tukee yrittäjyyttäsi? Sellaista, joka saa sinut parhaimmillesi. Workbook auttaa sinua spottaamaan arjestasi ne jo olemassa olevat vihjeet siitä, mistä todella sytyt. Näin löydät myös sen, mitä todella haluat tehdä, kenelle ja millä tavalla (2 tason metodin avulla).

3. MOTIVAATION YLLÄPITÄMINEN

Jotta pystyt kulkemaan pitkäjänteisesti kohti visiotasi, tarvitset keinoja ylläpitää motivaatiotasi. Kun motivaatio tekemiseen tulee oikeasta paikasta, se kestää ja pystyt sitä itse ruokkimaan tietoisesti. Inspiraatiota voi ja kannattaakin hakea ulkopuolelta, mutta motivaatio sinun on aina löydettävä sisäpuolelta. Workbookin tehtävien avulla pääset suunnittelemaan elämääsi sellaiseksi, joka ruokkii motivaatiotasi. Kerran täytetty workbook toimii myös kompassinasi myöhemmin. Aina kun arkesi tuntuu epäselkeältä, voit kaivaa sen esiin ja muistuttaa itseäsi oikeasta suunnasta. 

Workbookin takana

TuumaKustannus2019_SonjaEid_8624_nelio.j

Sonja Eid

Olen 24-vuotias yrittäjä ja luova suunnittelija. Rakastan uusia projekteja ja yhdessä luomista. Neljä vuotta sitten perustin yrityksemme AIM Visualin. Siinä sivussa julkaisin myös oman kirjani yhdessä Maaretta Tukiaisen kanssa ja loin ensimmäisen vaatekuosini suomalaiselle vaatebrändi VIMMA:lle. Lisäksi olen ollut erilaisissa kampanjoissa, haastatteluissa ja tuomaroinneissa, jotka ovat liittyneet nuorten yrittäjyyteen ja oman polun luomiseen.

Kun tajusin, että nuoruus, kokemattomuus tai mikään muukaan ulkoinen seikka ei estä sitä mihin kykenen, aloin näkämään mahdollisuuksia sielläkin missä niitä ei ennen ollut. Asetin isoja tavoitteita ja saavutin niitä kovalla vauhdilla. Tunsin eläväni täysillä, sillä tein sitä mistä sydämeni nautti.

Pikkuhiljaa kuitenkin väsyin ja kaikki alkoi mennä solmuun. Koin pahan burnoutin unelma-ammatissani. Olin hetken täysin toimintakyvytön ja ihmettelin miten se voi olla mahdollista, teinhän sitä mitä rakastin. Ymmärsin, että kyse ei ollut siitä MITÄ tein, vaan MITEN sitä tein. Eli tein oikeaa asiaa aivan väärin. Olin koko ajan joko innostunut tai stressaantunut, enkä päässyt palautumaan. Elämässäni ei ollut tasapainoa vaan se pyöri pelkästään työni ympärillä. Oli aika koota koko pakka uudelleen ja siitä alkoikin täysin uudenlainen elämä!

Vuosien aikana tärkeimmät oppini ovat olleet:

  1. Tavoitteet ovat vain sitä varten, että tiedät mitä kohti kulkea. Tavoitteet eivät tee sua onnelliseksi. Keskity siihen miten koet onnellisuutta jo tänään. Yksittäisistä päivistä rakentuu tulevaisuutesi.

  2. Tasapaino ja selkeyttäminen on jaksamisen, motivaation ja menestymisen edellytys.

  3. Uskon, että jokaisella on mahdollisuus luoda juuri sellainen elämä, jonka omassa mielessään uskaltaa nähdä.

_9010411_DxO.jpg

Essi Pulkkanen

Olen 29-vuotias yrittäjä, tanssija ja valmentaja. Mua kiinnostaa katsoa ihan lähelle. Siihen millaisia valintoja me tehdään päivittäin, miten me rakennetaan arkea ja mistä se koostuu. Oon sitä mieltä, että ne päivittäiset pienet valinnat voi muuttaa menon täysin. Yrittäjä se kaikki on sun käsissä.

 

Mä haluan tarjota työkaluja ja tietoa, joilla sun on mahdollista vahvistaa itseäsi ja yritystoimintaasi. Joilla voit yksinkertaistaa ja helpottaa matkaasi. Joilla pystyt rakentamaan arkea, jossa sä olet parhaimmillasi ja jota rakastat. Mä uskon siihen, että vahvan yrityksen takana on aina vahva ja elinvoimainen yrittäjä.

 

Viime vuosina olen toiminut brändisuunnittelijana ja tanssivalmentajana. Omaan koulutustaustaani kuuluu kaupanalan, personal trainerin, palautumisen ja ravitsemuksen koulutuksia, mutta eniten oppeja on ehdottomasti löytynyt tehdessä, epäonnistuessa, testaillessa, kysyessä, etsiessä ja itse yrittäessä. 

Oma stoorini sisältää perus sudenkuopat aina burnoutista terveyden täysromahdukseen. Nykyään elämä sujuu aikalailla smoothimmin, kun rakennan yrittäjyyttäni seuraavien kolmen opin pohjalta:

 

Työn määrää tärkeämpiä asioita ovat

  1. Missä kunnossa on yrityksesi tärkein osa (sinä itse), terveytesi, palautumiskykysi, asenteesi

  2. Mitä valitset tehdä päivän aikana, miten rakennat työpäiväsi ja arkesi

  3. Uskallatko selkeyttää, mikä on kaikkein tärkeintä: tehdä vähemmän, mutta oikeita asioita 

Miltä sinun uusi arkesi tuntuu?

Haluatko

kuulla lisää?

bottom of page