top of page

AIM TOOLS 

menesty yrittäjänä

Rakenna uusi arkesi

Mockup_workbook_suunta.jpg

digiworkbook

Täytettävä

Haluatko varmuutta mihin suuntaan olet menossa ja miksi? Vai kaipaatko jotakin uutta, joka sytyttää kipinäsi aamuisin?

 

Olet ehkä yrittäjä tai tunnistat itsestäsi yrittäjä-mindsetin. Tämä workbook on sinulle, jos kaipaat tekemiseesi selkeyttä, merkitystä ja syvempää motivaatiota. Workbook toimii myös hyvin itsensäkehittämisestä kiinnostuneille, sillä se herättää sinut katsomaan elämäntapaasi uudesta näkökulmasta. Voit ottaa sen tietynlaisena haasteena itsellesi. Haasteena, jonka aikana on ok kyseenalaistaa, miten yrittäjyyttä (tai elämää) pitäisi rakentaa ja herätellä ajatuksia siitä, mikä saa sinut todella syttymään. Kun määrittelet suuntasi, sinun on helpompi olla laivasi ohjaksissa. Et kulje autopilotilla päivästä toiseen sinne minne aallot heittelevät. Tämän Workbookin avulla pääset hahmottelemaan itsellesi, minne todella haluat laivaa ohjata. 

 

Workbook sisältää inspiroivia tehtäviä, joiden pohjalta luot visuaalisen Karttasi, jonka avulla muistat suuntasi ja ylläpidät motivaatiosi.

Rakenna tavat,

älä tavoitteita

Build systems not goals

Mitä tapahtuisi, jos keskittyisimme enemmän itselle sopivan elämäntavan rakentamiseen kuin tavoitteiden saavuttamiseen?

 

Notepad_s20.jpg

ensimmäinen askel

kohti uutta arkea 

Mockup_workbook_suunta_kirja.jpg

Workbook rakentuu kolmesta teemasta:

1. SELKEYTTÄMINEN

Kun selkeytät ja kirkastat ajatuksiasi, tiedät kyllä mitä sinun tulee tehdä seuraavaksi. Mitä kohden olet ylipäätään menossa ja miksi. Tiedät helpommin mikä on oleellista ja tärkeintä, jotta voit tietää, mikä on turhaa. Tällöin toimintasi on fiksumpaa, harkitumpaa ja tehokkaampaa.

2. MERKITYKSEN LÖYTÄMINEN

Millainen yrittäjyys ja elämäntapa saa sinut syttymään? Päivittäiset pienet valinnat, tavat, arkesi rakenteet. Onko arkesi sellaista, josta nautit ja joka tukee yrittäjyyttäsi? Sellaista, joka saa sinut parhaimmillesi? 

3. MOTIVAATION YLLÄPITÄMINEN

Workbookin tehtävien avulla pääset suunnittelemaan itsellesi visuaalisen kartan Suunnallesi. Aina kun arkesi tuntuu epäselkeältä tai kaipaat motivaatiota, voit kaivaa sen esiin ja muistuttaa itseäsi oikeasta suunnasta. 

AIM TOOLSIN TAKANA

TuumaKustannus2019_SonjaEid_8624_nelio.j

Sonja Eid

Olen 24-vuotias yrittäjä ja luova suunnittelija. Rakastan uusia projekteja ja yhdessä luomista. Neljä vuotta sitten perustin yrityksemme AIM Visualin. Siinä sivussa julkaisin myös oman kirjani yhdessä Maaretta Tukiaisen kanssa ja loin ensimmäisen vaatekuosini suomalaiselle vaatebrändi VIMMA:lle. Lisäksi olen ollut erilaisissa kampanjoissa, haastatteluissa ja tuomaroinneissa, jotka ovat liittyneet nuorten yrittäjyyteen ja oman polun luomiseen.

Kun tajusin, että nuoruus, kokemattomuus tai mikään muukaan ulkoinen seikka ei estä sitä mihin kykenen, aloin näkämään mahdollisuuksia sielläkin missä niitä ei ennen ollut. Asetin isoja tavoitteita ja saavutin niitä kovalla vauhdilla. Tunsin eläväni täysillä, sillä tein sitä mistä sydämeni nautti.

Pikkuhiljaa kuitenkin väsyin ja kaikki alkoi mennä solmuun. Koin pahan burnoutin unelma-ammatissani. Olin hetken täysin toimintakyvytön ja ihmettelin miten se voi olla mahdollista, teinhän sitä mitä rakastin. Ymmärsin, että kyse ei ollut siitä MITÄ tein, vaan MITEN sitä tein. Eli tein oikeaa asiaa aivan väärin. Olin koko ajan joko innostunut tai stressaantunut, enkä päässyt palautumaan. Elämässäni ei ollut tasapainoa vaan se pyöri pelkästään työni ympärillä. Oli aika koota koko pakka uudelleen ja siitä alkoikin täysin uudenlainen elämä!

Vuosien aikana tärkeimmät oppini ovat olleet:

  1. Tavoitteet ovat vain sitä varten, että tiedät mitä kohti kulkea. Tavoitteet eivät tee sua onnelliseksi. Keskity siihen miten koet onnellisuutta jo tänään. Yksittäisistä päivistä rakentuu tulevaisuutesi.

  2. Tasapaino ja selkeyttäminen on jaksamisen, motivaation ja menestymisen edellytys.

  3. Uskon, että jokaisella on mahdollisuus luoda juuri sellainen elämä, jonka omassa mielessään uskaltaa nähdä.

_9010411_DxO.jpg

Essi Pulkkanen

Olen 29-vuotias yrittäjä, tanssija ja valmentaja. Mua kiinnostaa katsoa ihan lähelle. Siihen millaisia valintoja me tehdään päivittäin, miten me rakennetaan arkea ja mitä me ajatellaan. Oon sitä mieltä, että ne päivittäiset valinnat voi muuttaa menon täysin. 

 

Kokemukseni yrittäjän polultani, brändisuunnittelijan ja valmentajan työstä ovat opettaneet kullanarvoisia oppeja. Koulutustaustani koostuu mm. kaupanalan tutkinnosta, personal trainerin ja palautumisen opinnoista. Haluan oman työni kautta auttaa muita voimaan paremmin, rakentamaan nautittavampaa arkea ja toimivampia tapoja. Haluan tarjota työkaluja, joilla on mahdollista kehittää itseäsi ja yritystoimintaasi. Joilla voit yksinkertaistaa ja helpottaa matkaasi. Tämä Workbook on niistä työkaluista ensimmäinen.

 

Yritystoimintani alussa lähdin tekemään vääriä asioita itselleni väärällä tavalla. Lopulta terveyteni romahdus ja täyspysähdys pakotti minut kyseenalaistamaan kaiken. Ymmärtämään, että:

Työn määrää tärkeämpiä ovat seuraavat kolme asiaa:

 

  1. Missä kunnossa on yrityksesi tärkein osa (sinä itse), terveytesi, palautumiskykysi, asenteesi

  2. Mitä valitset tehdä päivän aikana, miten rakennat työpäiväsi ja arkesi

  3. Uskallatko selkeyttää, mikä on kaikkein tärkeintä: tehdä vähemmän, mutta oikeita asioita 

 

Kun aloin löytämään niitä itselleni sopivia valintoja, alkoi hurja käännös sekä terveyteni, että yritystoimintani puolella. Kaikkein suurin vaikutus oli kuitenkin sillä, että lähdin selkeyttämään, mitä oikeasti haluan ja mihin minun kannattaa keskittyä. Millaista arkea haluan elää. 

Haluatko

kuulla lisää?

bottom of page